Om AKTIVBEARDIS

Under sommaren 2005 började en tanke om en samlingssida för aktiva beardisar gro, och nu är den tanken verklighet!

Sedan 2000 har Lydnadssidan fungerat som samlingsplats för landets aktiva beardisar, men nu har vi samlat alla aktiviteter under en domän! Beardisen är en mångsidig och arbetande ras och förhoppningen är att vi nu även ska kunna inspirera och tipsa varandra över gränserna. Vi ser fram emot en aktiv och växande sida, så välkomna att höra av Er med förslag om vad Ni vill hitta här. Ni når vår redaktion på aktiv [snabel-a] millieville [punkt] com.

Aktivbeardis.com såg webbens ljus den 22 oktober 2005 och är en utveckling av Lydnadssidan, grundad av Linda Jönsson 2000. Under 2015 kom en ny uppdaterad upplaga av aktivbeardis.

Bearded collien är en mångsidig ras och med Aktivbeardis.com ville vi samla alla olika sorters aktiviteter på ett och samma ställe. Vi vill visa på rasens potential, inte bara inom lydnaden utan också inom flera andra discipliner. Sidan är dock inte bara menad att vara en resultatbank, utan vi hoppas att den också kan fungera som en samlingspunkt där vi kan inspirera, peppa och tipsa varandra över gränserna.

webbredaktion och grundare

Linda & PennyLinda Jönsson
Har sedan 1991 tävlat, framförallt i lydnad, med sina beardisar - LP LPII LPELIT SLCH DKLCH Remmen's Noble Duchess "Chess", LPI LPII LPELIT SLCH DKUCH NUCH SUCH Highflying Just Like That "Millie", LPI LPII RLD N LP ELIT SE LCH RLD F RLD A RLD M Highflying That's Just Me "Penny" och RLD N RLD F RLD A RLD M LPI LPII LPIII Svassas Easy Choice "Izzie".

Tillsammans med mina härliga hundar har vi vunnit Guld på U-SM i både Bruks och Lydnad samt en Bronspeng i Agility. Vi har även deltagit på "stora" SM i agility och rallylydnad samt vunnit SBC:s mästerskap i agility, lydnad och rallylydnad.

Att få arbeta med sin hund ger en härlig kontakt med hunden och är dessutom en härlig sysselsättning! Som en ren bonus har jag dessutom fått många fina vänner genom "hunderiet".

Läs gärna mer om mig och mina hundar på min hemsida: http://www.millieville.com